Välj en sida

FAQs

Allmänna frågor

Varför GeTillsammans och vem är ni?

Här skulle vi kunna prata länge men för att korta ner vår historia så är vi en grupp föräldrar som för länge sedan insåg att gåvoprocessen för alla typer firande är ineffektiv, slösaktig och inte speciellt miljövänlig. Presenter som inte uppskattas åker i tunnan eller står oanvända. Föräldrar bävar inför ännu en dieselslukande shoppingrunda när man egentligen inte vill eller har tid att leta presenter. Känner du igen dig? Bra, då är vi glada att dela med oss av ett alldeles gratis verktyg som ser till att presenterna blir rätt, sparar tid och stress för gästerna och samtidigt slår ett slag för miljön! GeTillsammans.se, ett bättre sätt att ge och få presenter!

Hur kan jag använda GeTillsammans?

Den som har något stort eller litet att fira använder GeTillsammans.se för att kunna önska sig en present som hen verkligen vill ha. Eftersom alla gäster gemensamt lägger ihop sina bidrag kommer presenten bli både större och bättre än vad som annars varit möjligt med individuella presenter. Vi hjälper dig genom hela processen, från att skapa digitala inbjudningslistor och inbjudningskort med länkar och bilder på önskande presenter till att skicka och håll koll på inbjudningar. Gäster kan svara på inbjudningar digitalt, skapa och ta med sig presentkort till kalaset och framför allt enkelt bidra till en present genom Swish. Vill du skicka roliga bilder från kalaset eller festen tillsammans med ett tackkort till alla som kom? Inga problem!

Är GeTillsammans gratis? Finns det några dolda avgifter?

GeTillsammans är 100% gratis för alla och det finns inga dolda avgifter. Så om du har något att fira, tveka inte utan börja använd GeTillsammans genom att klicka här!

Vilken typ av personuppgifter samlar ni in och hur behandlar ni dem?

Vi vill att du ska känna dig trygg med oss när du lämnar dina personuppgifter och därför tar vi dataskydd på största allvar. Personuppgifter som namn, email, telefonnummer och demografiska uppgifter såsom kön/ålder, sparas och används av GeTillsammans för att användare enkelt ska kunna skicka inbjudningar och påminnelser till gäster, skicka/ta emot digitala betalningar genom Swish och få relevant information kring bjudningen som planeras av värden, inklusive förslag till present som önskas av värden.

Hur länge sparar ni och vilka rättigheter har jag över mina personuppgifter?

Personuppgifter som lämnas i samband med registrering eller anmälan till påminnelser för framtida bjudningar sparas av GeTillsammans till dess användare avregistrerar sig från den aktuella tjänsten genom epost. Efter avanmälan kommer GeTillsammans att radera samtlig information för avregistrerade användare. I de fall användare har invändningar mot hur GeTillsammans behandlar personuppgifter kan klagomål avseende denna behandling skickas till GeTillsammans, alternativt till Datainspektionen.

Det här är en fantastisk idé, erbjuder ni era tjänster i andra länder?

Tack vare alla förmåner som både värdar och gäster kan dra fördel av genom att använda GeTillsammans arbetar vi på lansering av våra tjänster i en rad länder på många olika språk. Stay tuned!

Vilken webbläsare fungerar bäst för GeTillsammans?

Vår hemsida och tjänster fungerar bäst i de senaste versionerna av Safari, Chrome, Firefox och Edge.

Jag ska skicka en inbjudan…

Kan jag önska mig mer än en present?

Ja. Vår grundtanke är att man ska kunna samla ihop till endast en speciell present men om du har ett par presenter som du inte kan sluta tänka på så är vi här för att hjälpa dig bli glad på din dag!

Vem ansvarar för insamling av pengar och inköp av presenten?

Den som har något att fira och bjuder in gäster på kalas är också mottagare av gästernas bidrag.  När alla eller de flesta bidragen har samlats in från dina gäster sköter du också inköpet så att du får exakt den present du vill ha. Tråkigt att inte bli överraskad?  Tänk istället på den större och bättre presenten du kommer att få som annars aldrig varit möjlig utan att dina gäster ger tillsammans!  Eller tänk på dina gäster som slipper ut åka ut och jaga presenter som nästan alltid ändå blir fel.  Dessutom gör du miljön en stor tjänst!

Kan någon annan än den som ska firas samla in pengar och köpa presenten?

Om någon annan än den som ska firas bjuder in till en insamling kan texten i inbjudan justeras för att det ska fungera. För att insamlingen ska bli så effektiv som möjlig rekommenderar vi dock att inbjudan kommer direkt från den som ska firas och är kopplad till någon form av sammankomst, kanske ett kalas eller en fest.

Kan man använda GeTillsammans om man är två som ska ha en bjudning tillsammans?

Javisst! När du är inne i verktyget och skapar inbjudan, välj “Gemensamt kalas” när du väljer typ av bjudning och följ instruktionerna.

Kan jag använda GeTillsammans till alla typer av bjudningar?

Absolut. Vi har tagit fram ett verktyg som ska kunna användas till födelsedagar, baby showers, konfirmationer, bröllop eller alla andra typer av tillfällen som är värda att firas. Så länge det finns en förväntad present med i bilden hjälper vi dig att förenkla och effektivisera gåvoprocessen, både för dig och dina gäster.

Vilket sätt ska jag använda för att skicka ut inbjudan?

Det enklaste sättet är att bjuda in alla gästerna på en gång via epost. Ett knapptryck och du är klar! Om du saknar epostadresser till några gäster kan du skicka inbjudningar via SMS men då behöver du ha tillgång till en smartphone eller surfplatta med ett SIM kort. Logga in och skicka individuella inbjudningar därifrån.

I de fall du helt saknar kontaktuppgifter, gå in i gästlistan och, under respektive gäst, skriv ut gästens inbjudan för att personligen överlämna din inbjudan. Tänk på att inbjudningarna är individualiserade och att det därför är viktigt att rätt person får rätt inbjudan.

Vad är det för skillnad mellan att skicka ut inbjudan till alla gäster eller individuellt via epost?

Resultatet är detsamma men det är enklare att skicka din inbjudan till alla gäster på en gång. Individuella inbjudningar via epost finns som ett alternativ eftersom du kanske vill lägga till en ny gäst efter din inbjudan redan skickats ut.

Hur bjuder jag in gäster om jag inte har deras epostadress eller telefonnummer?

Inga problem! Efter att ha lagt till och sparat en ny gäst i gästlistan, klicka på namnet så kommer två alternativ upp om du varken har epost eller telefonnummer. Antigen skapar du en länk som du kan kopiera och skicka ut via sociala medier (t.ex. FB Messenger) eller så kan du skriva ut inbjudan och lämna över den personligen. Tänk på att alla inbjudningar är personliga och den länk som finns i inbjudan tillhör den gäst som inbjudan avser. 

Jag har redan bjudit in mina gäster men behöver göra ändringar i inbjudan, hur gör jag?

Det fixar vi lätt! Gå till Mina bjudningar, välj den bjudning du vill ändra och klicka på Inbjudan. När du kommit in på Förhandsvisning av inbjudan väljer du Ändra inbjudan längst ner på sidan för att göra dina ändringar. Glöm inte att spara dina ändringar när du är klar och sist men inte minst, glöm inte att skicka ut inbjudningarna igen till dina gäster.

Hur gör man för att bjuda in fler gäster efter inbjudan redan skickats?

Du är inte ensam, det händer ofta! Det enda du behöver göra är att lägga till gäster i gästlistan, precis som vanligt. För att undvika att alla ska få samma inbjudan igen så skickar du ut individuella inbjudningar till de nya gästerna. De individuella inbjudningarna skickas ut via knapparna under varje enskild gäst i gästlistan.

Hur läser jag meddelanden från mina gäster?

Om du fått meddelanden från dina inbjudna gäster syns detta i gästlistan genom en liten pratbubbla som dyker upp längst ut till höger vid gästens namn. Klicka på pratbubblan för att läsa meddelandet. Alternativt kan du klicka på gästens namn för att få mer information om din gäst.

Jag har fått en inbjudan…

Jag har inte Swish, vad ska jag göra?
Bra fråga! Swish är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att skicka pengar men samtidigt vet vi att inte alla har tillgång till appen. Vårt mål, tillsammans med en massa andra fördelar, är att hjälpa till att samla in pengar till en fantastisk present och kontanter till värden fungerar lika bra som en Swish men för säkerhets skull, kontakta värden och bestäm hur ditt bidrag bäst överförs.
Kan gästerna köpa sina egna presenter?
Gäster kan välja att inte delta i insamlingen men på grund av alla fördelarna för värden, gästerna och miljön önskar vi givetvis att alla vill vara med på den gemensamma presenten! Och kom ihåg, snart är det din tur att önska dig något riktigt speciellt!
Jag har redan svarat på inbjudan men behöver ändra mitt svar, hur gör jag?
Enkelt! Hitta din inbjudan, fyll i den igen och skicka, precis som du gjorde första gången du svarade!


Miljövänlig innovation av
inbjudningar och presenter

Kontakt

talk@getillsammans.se

Support

Varför GeTillsammans?

De flesta presenter som utväxlas i samband med barnkalas och andra högtider blir nästan aldrig bra. Det är svårt att träffa rätt, speciellt med den begränsade summa som individuellt givande innebär. Synd tycker vi eftersom detta resulterar i ett stort slöseri med pengar, resurser och spilld tid.

GeTillsammans erbjuder ett digitalt verktyg som ser till att den som har något att fira får en större och bättre present som hen verkligen vill ha, samtidigt som gästerna sparar tid och bidrar till en bättre miljö.

Grundtanken med GeTillsammans är precis som det låter. Genom att ge tillsammans kan vi nu få ihop till en fantastisk present som verkligen uppskattas och används av den som ska firas. Tillsammans är vi starka.

Tänk dig att kunna få en ny cykel eller en Xbox av klasskompisarna istället för 20 billiga plastleksaker…eller en drömresa till New York istället för en massa dyra blommor och dekorationsattiraljer till huset när du fyller 50!

Detta hade aldrig varit möjligt utan gemensamt givande. Och framför allt, vi gör slut på den slösaktiga gåvoprocessen. Dessutom sparar gästerna en massa tid och bidrar till en bättre miljö genom att slippa köra omkring och leta efter den rätta presenten som många gånger ändå bara blir fel.

 

För tillfället kan inbjudningar via SMS endast skickas ut från en mobil enhet med SIM kort. För att använda denna funktion, logga in på www.getillsammans.se med din mobila enhet och skicka inbjudan från gästlistan.

Användarvillkor för GeTillsammans hemsida och tjänster

(Uppdaterat 2018-09-19)

Först och främst, välkommen till GeTillsammans.se! Tillsammans med våra användare hoppas vi kunna förbättra dagens slösaktiga gåvoprocess, spara tid och samtidigt slå ett slag för miljön.

GeTillsammans Sverige AB (“GT”), med organisationsnummer 559157-5880, tillhandahåller en digital plattform med anslutna webbadresser och applikationer (tillsammans kallad ”Hemsidan”) vars tjänster (”Tjänsterna”) värdar (”Värdarna”) av bjudningar, efter att ha registrerat sig på Hemsidan, använder sig av för att bl.a. skapa gästlistor, bjuda in gäster (”Gästerna”), önska sig och samla in presentpengar till en verkligt bra present. Genom Tjänsterna kan Värdarna också skicka tackmeddelanden, bilder, m.m. till sina Gäster (tillsammans “Användarna”) efter bjudningen är över.

Före användning och nyttjande av Hemsidan och Tjänsterna behöver Användarna acceptera de användarvillkor (”Villkoren”) som utgör ett avtal mellan Användarna och GT avseende användning av Hemsidan och Tjänsterna. Acceptans av Villkoren innebär också att Användarna godkänner GTs personuppgiftspolicy och eventuella Cookies. Om Användarna ej accepterar Villkoren har Användarna inga rättigheter att tillträda eller nyttja Hemsidan eller Tjänsterna.

Villkoren för användning av Hemsidan och Tjänsterna är juridiskt bindande och regleras i punkterna nedan, vare sig Användarna är registrerade användare eller endast surfar på Hemsidan.

 

1. Användning av Hemsidan och Tjänsterna
 • För att få tillgång till Hemsidan behöver Användarna registrera sig och lämna vissa personuppgifter. Användarna ansvarar för och garanterar GT att lämnade uppgifter är fullständiga, korrekta, sanningsenliga och uppdaterade. Om lämnade personuppgifter ändras är det Användarens skyldighet att uppdatera dessa på Hemsidan.
 • GT utför inga kontroller eller granskningar av Användarnas identitet och kan därför ej verifiera identitetens äkthet på de fysiska eller juridiska personer som registrerat sig på Hemsidan. I fall Gäster får inbjudningar via GT från en Värd som ej känns igen bör Gästerna vidta försiktighetsåtgärder och själv verifiera identiteten på denna Värd.
 • Användarna måste under alla omständigheter ansvara och hålla hemligt det lösenord som används i samband med inloggning på Hemsidan. Om lösenord eller annan säkerhetsinformation används av obehörig part annan än Användaren måste Användaren omedelbart rapportera detta till GT. GT ansvarar ej för skador eller förluster som uppkommit genom obehörigt tillträde och användning av Hemsidan.
 • Användarna godkänner att personliga inloggningsuppgifter såsom lösenord är personliga och får ej lånas ut, ges bort eller överlåtas till annan person. Som inloggad på Hemsidan ansvarar Användarna själva för sina aktiviteter och handlingar, vare sig dessa har blivit godkända av respektive Användare eller ej.
 • Användarna godkänner och intygar att Hemsidan och Tjänsterna ej kommer att nyttjas på ett sätt som strider mot svensk lagstiftning eller i syften som ej är förenliga med GTs grundkoncept, anda och affärsidé. Användare får ej t.ex.:

– avsiktligt förvränga eller förvanska sin egen identitet eller på annat sätt utge sig för att vara någon annan än sig själv;
– vilseleda andra Användare genom att använda missvisande eller falsk information;
– i kommunikation med andra Användare använda sig av ett språk som motsätter sig GTs värderingar och goda andemening såsom uttryck av hat, diskriminering, ärekränkning, våld, mobbning eller andra former av trakasserier eller kriminella handlingar som riskerar vålla skada;
– annonsera, marknadsföra eller på annat sätt kommersialisera sina egna intressen.

 • Användare som är yngre än 18 år behöver samtycke från målsman eller förmyndare för att använda Hemsidan och dess Tjänster. GT har ingen möjlighet att kontrollera åldern på registrerade Användare.
 • Användarna förbinder sig att ej använda robotar, spindlar eller andra automatiska verktyg, datautvinningsverktyg eller liknande verktyg som kan skada Hemsidan.
 • Användare förbinder sig vidare att ej använda Hemsidan för att utvinna personlig information om andra Användare för andra anledningar än Hemsidans och Tjänsternas syfte.
 • Användarna tillkännager och accepterar personligt ansvar för överträdelser i samband med otillbörligt användande av Hemsidan och Tjänsterna enligt ovan och kan komma att utkrävas skadestånd för eventuella förluster eller skador som åsamkats, inklusive eventuella juridiska kostnader.
2. Användarinnehåll på Hemsidan
 • Användare kan använda Hemsidan och Tjänsterna och ladda upp, lagra och skicka texter, röstmeddelanden, bilder, videor och annat grafiskt material (”Användarmaterialet”) och är personligt ansvariga för detta material, inklusive dess juridiska och etiska lämplighet.
 • Användare behöver tillse att Användarmaterialet ej bryter mot existerande upphovsrätter, varumärkesskydd eller i övrig bemärkelse svensk lag. Vidare tillåts inget Användarmaterial som strider mot GTs värderingar och goda anda såsom uttryck av hat, diskriminering, mobbning, pornografi eller andra former av trakasserier som kan riskera vålla skada.
 • Innehåll på Hemsidan som tillhandahållits av Användare skall inte anses som vägledande, rådgivande eller på andra sätt tillförlitlig för andra Användare. GT är därför ej ansvarig för händelser eller situationer där tillit till sådant Användarmaterial uppkommit.
 • GT granskar ej Användarmaterialet på Hemsidan men äger rätten att göra så och godtyckligt göra ändringar, ta bort eller på annat sätt modifiera Användarmaterialet utan att meddela Användarna.
 • Genom att göra tillgängligt Användarmaterialet på Hemsidan ger Användarna GT rättigheten att publicera Användarmaterialet utan royalties eller andra kostnader, samt ger GT rätten att använda materialet villkorslöst med syfte att kunna förbättra sin Hemsida eller utföra och förbättra sina Tjänster.
 • Värdar kommer att lägga upp kontaktinformation tillhörande Gäster på Hemsidan för att kunna skicka ut inbjudningar. Värden ansvarar själv för att upplagd kontaktinformation är korrekt och tillkännager att dessa personuppgifter är lämnade och sparade på Hemsidan av Värden som Värdens data. För att ändra eller ta bort sparade kontaktuppgifter måste således Gästerna kontakta Värden direkt.
3. Ansvar för förfarande och handläggning av gåvoprocessen

I inbjudningar skickade till Gästerna kan Värden klargöra vilken present hen önskar sig och be Gästerna om individuella monetära bidrag med syftet att köpa en gemensam present. I denna process skall Värden:

 • Själv ansvara för insamlingen av Gästernas bidrag till önskad present och har full bestämmelserätt över hur insamlade pengar från Gästerna spenderas. Eftersom GT ej har insyn i eller kan kontrollera Värdens presentinköp kan GT ej heller garantera att det pris som publiceras eller den present som köps av Värden överensstämmer med vad Värden har publicerat på Hemsidan eller dess Tjänster;
 • lämna ut sitt telefonnummer dit Gästerna kan, under förutsättning att de väljer att delta i insamlingen, Swisha sina egenbestämda bidrag till Värden. Det är helt och hållet Användarnas ansvar att korrekt telefonnummer och belopp tillhandahålls, används och skickas i relation till de transaktioner som uppstår mellan Värdar och Gäster. GT skall därför hållas ansvars- och skadefri från eventuella dispyter eller tvister mellan Användarna;
 • kunna använda Hemsidan för att skapa sig en ungefärlig uppfattning om hur mycket pengar som bidragits av Gästerna. Det insamlade belopp som visas på Hemsidan är endast indikativt och överensstämmer ej nödvändigtvis med faktiskt insamlat belopp eftersom det indikativa belopp som visas på Hemsidan baseras på egeninlämnade uppgifter från Gästen och inte på det/de belopp som faktiskt har överförts till Värden. Därför skall Värden inför ett presentköp alltid vara noga med att räkna ihop totalbeloppet av inkomna Swishar för att få en så rättvis bild som möjligt av de finansiella förutsättningarna. Det är Värdens ansvar att förstå, bevaka och kontrollera eventuella diskrepanser mellan dessa belopp.
4. Immateriella rättigheter
 • Hemsidan kan innehålla varumärken, logotyper, copyright, mjukvara, domännamn och annat registrerat eller icke registrerat material vars rättigheter ägs och förvaltas av GT. Användarna intygar att de ej kommer att stjäla, ändra, kopiera, eller återpublicera innehåll från Hemsidan och Tjänsterna eller söka förändra eller förhindra dess utseende och funktionalitet.
 • Användare förbinder sig vidare att använda hela eller delar av Hemsidan och Tjänsterna endast för personligt bruk och inte för kommersiella syften utan skriftligt medgivande från GT. Engångskopior av viktig information avseende inbjudningar och presenter får dock laddas ner, sparas eller skrivas ut utan medgivande från GT.
5. Personuppgifter och cookies
 • GT ansvarar för de personuppgifter Användaren lämnar vid registrering för tillgång till Tjänsterna, ifyllnad av formulär för att skapa en bjudning och vid utskick av OSA. GT ansvarar dock ej för personuppgifter tillhörande Gäster som Värden lägger upp och lagrar på Hemsidan för varje enskild bjudning.
 • Policy för behandling av personuppgifter ingår i GTs Integritetspolicy, vars acceptans ingår i Villkoren för användandet av Hemsidan och Tjänsterna.
 • GT kan även komma att använda cookies och andra spårningstekniker för att förbättra Användarnas upplevelse av GT. För mer information om GTs cookie policy, klicka här. Acceptans av denna policy ingår i Villkoren för användandet av Hemsidan och Tjänsterna.
6. GTs ansvar
 • GT tillhandahåller Hemsidan och Tjänsterna i befintligt skick och garanterar ej att publicerad information är rätt, riktig, giltig, lämplig, fullständig eller tidsenlig.
 • GT håller sig helt ansvarsfri i förhållande till samtligt Användarmaterial och kommunikation mellan Användare på Hemsidan och Tjänsterna. GT gör heller inga åtaganden gällande funktionaliteten av Hemsidan och Tjänsterna eller användningen därav.
 • Användarna bekräftar att de avstår från allt anspråk gentemot GT och dess anställda vid direkt eller indirekt skada eller förlust till följd av eller relaterat till innehållet på och användandet av Hemsidan och dess Tjänster.
 • GT avsäger sig ansvar för förluster eller skador från virus eller andra skadliga teknologiska material på Användares datorer, program, data eller annan utrustning som uppstått på grund av Hemsidan eller dess Tjänster.
 • I det fall Hemsidan skulle bli otillgänglig eller på annat sätt obrukbar ställs GT fri från ansvar inför Användarna. GT förbehåller sig också rätten att när som helst kunna stänga ner Hemsidan för underhåll eller på grund av andra skäl som gör Hemsidan eller Tjänsterna obrukbara.
 • GT ansvarar ej för dispyter, tvister eller andra missförhållanden mellan Värdar och Gäster eller andra parter vad gäller användandet av Hemsidan och dess Tjänster. Eventuella tvister löses direkt mellan inblandade parter.
 • I vissa fall kan det förekomma länkar på Hemsidan som tar Användare till webbadresser tillhörande andra parter än GT. Om Användarna använder dessa länkar skall Användarna vara införstådda med att de lämnar GTs Hemsida och att Villkoren ej längre gäller. GT har ej granskat eller kontrollerat innehållet på dessa utomstående webbadresser och håller sig därmed fri från ansvar eller skuld för dess innehåll.
7. Giltighet och uppsägning
 • GT äger rätt att, under alla omständigheter och utan att tillfråga Användarna, godtyckligt och utan särskilda skäl, inklusive misstanke om att detta avtal mellan Användarna och GT i någon mån har brutits, utesluta eller frånta Användarnas rätt att nyttja Hemsidan och Tjänsterna.
 • I de fall GT har fråntagit en Användares tillgång till Hemsidan är samme Användare ej tillåten att återregistrera sig på Hemsidan eller på annat sätt försöka få tillgång till Hemsidan.
8. Ändringar i Villkoren
 • GT förbehåller sig rätten att när som helst göra ändringar i dessa Villkor. Det är Användarnas ansvar att från tid till annan hålla sig uppdaterad med vilka Villkor som gäller för närvarande. En Användares fortsatta bruk av Hemsidan och Tjänsterna efter att ändringar i Villkoren blivit gjorda utgör en acceptans av ändringarna. Om ändringar ej accepteras av en Användare bör denne snarat upphöra användningen av Hemsidan och dess Tjänster.
9. Juridisk tillämpning och kontakt

Ovanstående Villkor tillämpas under svensk lag. Eventuella frågor om dessa Villkor eller tvister skickas till:

GeTillsammans Sverige AB
Gamla Rekekroken 7
26392 Jonstorp
Epost: talk@getillsammans.se

Bra att veta om gästlistan

1. Lägg till dina gäster i gästlistan

Tips: Du kan alltid lägga till fler gäster, även efter du har skickat ut inbjudan.

2. Bjud in dina gäster
– via epost individuellt eller alla på en gång.
– via SMS, använd din mobila enhet för denna funktion.
– via utskrift av förenklad inbjudan om du t.ex. saknar kontaktinformation.

Tips: Om du redan skickat ut din inbjudan till alla men vill lägga till en ny gäst och skicka igen, använd individuell inbjudan.

3. Håll koll på dina gäster och lycka till med din bjudning!

– Få summering av alla gäster i rutan till höger.
– Få individuell gäststatus i gästlistan.
– Läs meddelande från gäster.
– Visa och ändra gästinformation.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse. Genom att använda siten godkänner du att cookies används för detta ändamål. Läs mer